Binnenweg 5 Bodegraven

64364444

TE KOOP
Verhuurde bedrijfsruimten en kamers
Binnenweg 3A, 5, 5A en 5B
2411 NN Bodegraven

Op het bedrijventerrein “Dronenhoek” gelegen bedrijfscomplex dat in hoofdzaak in 1967 is gebouwd. De verdieping Binnenweg 5B is in 1987 gerealiseerd. De kantoorruimte Binnenweg 3A is in 2007 gerenoveerd. Dronenhoek ligt langs de N11 en nabij het NS-station Bodegraven tegen de woonwijk aan.

De bereikbaarheid van de locatie is per (vracht)auto redelijk tot goed. Er loopt een spoorverbinding tussen Utrecht en Leiden. Het NS-station Bodegraven bevindt zich op loopafstand.

Dronenhoek is totaal netto circa 4,5 hectare groot. Het college van B&W heeft in augustus 2010 een nota vastgesteld voor herontwikkeling van (zware) bedrijvigheid naar een functie met voornamelijk wonen.

Het complex heeft een totale verhuurbare vloeroppervlakte van circa 711 m², is gelegen op een kavel van 870 m² en is als volgt ingedeeld:

– circa 223 m² bedrijfsruimte plus circa 12 m² overkapping
– circa 217 m² kantoor-/showroomruimte
– circa 196 m² verhuurde woning (kamerverhuur) op de begane grond en verdieping (5B)
– circa 100 m² woning plus ca. 20 m² serre en circa 80 m² dakterras op de verdieping (5).

De genoemde metrages zijn niet conform NEN2580 ingemeten.

Omschrijving Binnenweg 5

De bovenwoning bestaat uit een hal met badkamer en wc, 4 slaapkamers, keuken en woonkamer v.v. serre en dakterras. De woning is voorzien van centrale verwarming en een openhaard.
Op de begane grond bevinden zich naast de entree een toiletruimte en 2 kantoorruimten. Meer oostelijk bevindt zich de verhuurde kantoor-/showroomruimte. Tussen Binnenweg 5 en 5A/5B bevindt zich een overkapping welke uitkomt in een bedrijfsruimte welke momenteel dient als opslag voor eigenaar.

Omschrijving Binnenweg 5A en 5B

Dit gedeelte van het complex bestaat uit een verhuurde woning op de begane grond en verdieping (kamerverhuur) en een achtergelegen bedrijfsruimte met overheaddeur welke momenteel door eigenaar wordt gebruikt. Direct aan de bedrijfsruimte bevindt zich een bergingsruimte t.b.v. de kamerbewoners.

Op de begane grond bevinden zich 2 kamers en een douchegelegenheid, de verdieping is ingericht met 4 kamers, een gezamenlijke keuken, 2 toiletten en een gezamenlijk dakterras.
De woning is voorzien van centrale verwarming en een elektra verdeelkast.

Omschrijving Binnenweg 3

Dit gebouwdeel bestaat uit één bouwlaag, waarbij de bedrijfsruimte en kantoren van elkaar zijn gescheiden. Het kantoor beschikt over een gezamenlijke pantry, gezamenlijk toilet, 2 verhuurde kantoorkamers en 1 grote leegstaande kantoorruimte. De leegstaande bedrijfsruimte is voorzien van een dubbele laad/losdeur en met stoeptegels verharde vloer. Vanuit de bedrijfsruimte is de bedrijfsruimte Binnenweg 5 en 5A bereikbaar.

Algemene informatie object

Bouwaard
Er is een ringfundering op palen aanwezig. Het complex is opgetrokken uit metselwerk met hardhouten kozijnen welke grotendeels zijn voorzien van enkel glas. De woning Binnenweg 5 is deels voorzien van een betonvloer en deels een houten vloer. Binnenweg 5A/5B beschikt over een houten verdiepingsvloer. De daken zijn bedekt met mastiek en grind (nr. 5) en dakleer (5A/5B)

Het kantoor met achterliggende magazijn op het zuidwestelijk deel van de kavel is in 1997 gebouwd en als volgt ingedeeld.

Installaties
Ten behoeve van de E-installaties is het complex in Binnenweg 5 voorzien van een hoofdmeterkast met 3 maal 63 ampère aangesloten vermogen en 17 elektragroepen en een hoofdgasaansluiting.
De ATAG cv-ketel voor Binnenweg 5 bevindt zich op de begane grond.
De verhuurde woning Binnenweg 5B beschikt op de begane grond over een elektraverdeelkast v.v. 10 stroomgroepen, een tussenmeter en een IS/RA-punt, een watertussenmeter en een eigen Atag Enigma Comfort cv-ketel op de verdieping.

De kantoorruimte Binnenweg 3 is op de begane grond voorzien van een eigen ATAG cv-ketel, elektraverdeelkast v.v. 8 stroomgroepen, 2 tussenmeters en een IS/RA-punt.

Parkeren
Tenminste 6 parkeerplaatsen op eigen terrein, alsmede openbare parkeergelegenheid.

Kadastrale gegevens
Het object is kadastraal geregistreerd als gemeente Bodegraven, sectie C, nummer 5671, grootte
870 m².

In de eigendomsakte is o.a. opgenomen dat er t.b.v. de huidige eigenaar een persoonlijke erfdienstbaarheid is gevestigd voor het leggen, hebben, onderhouden en vernieuwen van leidingen etc. in het gedeelte van het terrein dat is gelegen buiten de voorgevelrooilijn.

Bestemming
Conform de eerste herziening van het bestemmingsplan Dronenwijk 1982, zoals vastgesteld op
14-11-1989 door de Raad van de gemeente Bodegraven heeft de lokatie de bestemming “bedrijfsdoeleinden”. De gronden zijn aangewezen voor doeleinden van handel en bedrijf in de milieucategorieën 1 en 2, alsmede 1 bedrijfswoning per bedrijf. Het bebouwingsvlak mag 100% worden bebouwd, de hoogte van de bebouwing mag maximaal 9 m bedragen. Er zijn diverse vrijstellingsbevoegdheden van B&W opgenomen.

Op 20 maart 2017 is door de Omgevingsdienst Midden-Holland (ODMH) een omgevingsvergunning voor het verbouwen en gebruiken van Binnenweg 5B voor kamergewijze verhuur in 6 kamers verleend.

Milieuonderzoeken
Via de ODMH en het Bodemloket zijn geen gegevens bekend geworden die duiden op de aanwezigheid van bodemverontreiniging op de locatie. Momenteel wordt er een verkennend bodemonderzoek uitgevoerd op de lokatie.

Er zijn naar verwachting diverse asbesthoudende materialen verwerkt in het complex. In de bedrijfsruimte Binnenweg 5A bestaat het plafond uit asbesthoudende platen.

Energielabels
Beide woningen Binnenweg 5 en Binnenweg 5B beschikken over een energielabel C.

Kerngegevens huurovereenkomsten
Er zijn 6 kamerhuurovereenkomsten met een totaal aan actueel betaalde huur van € 21.972 per jaar. Er is 1 schriftelijk vastgelegde huurovereenkomst “kantoorruimte” en er zijn 2 mondeling vastgelegde huurovereenkomsten “kantoorruimte” allen met een betaalperiode van 3 maanden (en daarmee opzegtermijn van 3 maanden) met een totaal actueel betaalde huur van € 9.400 per jaar te vermeerderen met BTW.

Voorwaarden en condities

Koopsom
€ 590.000,- kosten koper, desgewenst vrij van BTW.

Waarborgsom
Er zal door koper een waarborgsom gestort worden ter grootte van 10% van de koopsom.

Aanvaarding/transport
In overleg, doch spoedig.

Heeft u naar aanleiding van deze brochure vragen of wilt u een afspraak maken voor een bezichtiging, dan kunt u contact opnemen met IJsselstreek Zakelijk.
E-mail: info@ijsselstreekzakelijk.nl
Tel: 088 makelaar (088 6253522)

 • Adres: Binnenweg 5 Bodegraven 
 • Plaatsnaam: Bodegraven 
 • Hoofdbestemming: bedrijfsruimte 
 • Koopsom: 590.000 
 • Oppervlak: 711 
 • Parkeren: Niet overdekt: ,
  Overdekt:  
 • Status: beschikbaar 
 • Huur: Ja 
 • Koop: Ja